Müzikle Tedavi
Müzik terapisi, doktor tarafından önerilen eğitimli terapistler tarafından ustalıkla icra edilen müziği kullanır.Müzik, terapist ile hasta arasında bir ilişki oluşturmak üzere kullanılır.
Müziğin duyusal uyarımı ve oyunbaz doğası çocuğun duygularını ifade etmesini, iletişim yeteneğini ve ritmik hareketlerini geliştirir.
İnme, travmatik beyin hasarı ya da diğer nörolojik durumlara sahip hastaların müzik terapisinin bir sonucu olarak önemli boyutta iyileşme gösterdikleri kanıtlanmıştır.
Yaşlı nüfus, özellikle de huzurevlerinde kalan kişiler anksiyete ve depresyona yatkındır. Ağrıya neden olan kronik hastalıklara da bu gibi yerlerde az rastlanmaz.
Müzik, zihinsel ve duygusal olarak hasta kişileri tedavide etkili bir araç olabilir. Otizm, özellikle araştırılan bozukluklardan biridir.
Araştırmalar, kadınların doğum sırasında müzik kullanıldığında farmasötik ağrı kesicilere daha az ihtiyaç duyduğunu ortaya koymuştur.
Dinlediğimiz müziklerin doğru tarz, mekan ve zamanda olduğu durumlarda sağlığımıza çok yararlı olduğunu belirtiliyor.
Ses terapisinin kökeni titreşim yasasına dayanır. En yüksek yani insan ile en uyumlu frekans Kuran’dır. Kuran’daki her bir harf, her bir sure bu anlamda çok derin etkilere sahip.
Müzik terapi, bireylerin fiziksel, psikolojik, sosyal ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılamada müziği ve müzik aktivitelerini kullanan uzmanlık dalıdır.
Müzikle tedavi, ülkemizde tıbbi tedaviyle kullanıldığında ilaç giderlerini azaltmada büyük katkı sağlayacak.Örneğin yönetmelikte belirlenen kullanım alanlarının büyük kısmı, ağrı azaltılmasına yönelik.
Müziğin ruhun gıdası olduğunu biliyoruz peki ya kalp ? Müziğin hastalıkları tedavi etmede birçok faydası olduğunu gösteren sayısız araştırma vardır.