Müzik ve Hamilelik

Araştırmalar, kadınların doğum sırasında müzik kullanıldığında farmasötik ağrı kesicilere daha az ihtiyaç duyduğunu ortaya koymuştur.
Araştırmalar, kadınların doğum sırasında müzik kullanıldığında farmasötik ağrı kesicilere daha az ihtiyaç duyduğunu ortaya koymuştur. Pozitif imgeleme yol açtığı bilinen ve buna uygun müzikler dinlemek çok yardımcı olacaktır. Müzik erken doğum sırasında gevşemeyi artırır.
Annenin hareketleri, bebeğin doğum için uygun bir pozisyona gelmesine ve serviksin genişlemesine yardımcı olur. "Harekete geçiren” bir müziğin keyfini sürmek anneyi doğum sırasında olabildiğince aktif kalmaya teşvik eder. Ritmik işitsel uyarım aynı zamanda vücudu, doğal ağrı hafifleticiler olan endorfin salgılamak üzere harekete geçirir.
Pek çok kadın doğumun daha yoğun ya da daha zor kısımları için doğal bir refakatçi olduğu hissini veren hareketli, hızlı parçaları olan farklı tarzda müzikler seçmektedir. Enstrümantal müzik genellikle tercih edilir.
Müzik terapisinin, doğum sırasındaki yararlarının aynı zamanda diğer cerrahi işlemlere de uygulanabileceği ortaya konmuştur. Jinekolojik ameliyatlar sırasında müzik kasetleri dinleyen kadınların ameliyatın akabinde daha huzurlu bir uyku uyuduğu ve ameliyat sonrası ağrıların daha da azaldığı dikkat çekmektedir.
Müzik terapisi okullar, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler, düşkünler evi, bakım evleri, sosyal merkezler ve bazen de ev gibi pek çok farklı yerlerde uygulanmaktadır.
Kaynak: http://www.alternatifterapi.com/icerik/muzik-terapisi-nedir